Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Onze opvang

  • flexibele opvang
  • vaste pedagogisch medewerkers
  • contact met ouders

Kinderdagverblijf Vivikids De Bron is gevestigd aan de Eikenlaan in Veenoord. (Na de zomervakantie gaan we verhuizen naar IKC-De Bron in Nieuw-Amsterdam). De ligging is centraal en we hebben de beschikking over een ruime buitenspeelplaats. Op loop- en fietsafstand bevindt zicht de christelijke basisschool De Bron, waar ook een buitenschoolse opvang van Vivikids gevestigd is.

Dagindeling (in het kort weergegeven)
Dagopvang 0 t/m 4 jaar

06.30-8.30 uur:                                 Kinderen worden gebracht, overdracht door ouders/verzorgers

09.00 uur:                                             Fruit/cracker eten en drinken

09.45 uur:                                             Kleien, tekenen, puzzelen, spelletjes, buiten spelen

11.30-12.30 uur:                              Brood eten en drinken, kinderen kunnen niet gehaald of                                                                                       gebracht worden in dit tijdvlak

voor 11.30 uur en na 12.30 uur:  ochtend kinderen weer opgehaald en middag kinderen worden gebracht

12.30 uur:                                        Kinderen gaan slapen of spelen rustig in de groep

15.00 uur:                                        Groente/cracker eten en drinken

16.15-19.00 uur:                         Kinderen worden opgehaald, overdracht naar ouders/verzorgers

 


Een vaste dagindeling voor baby's is er niet, omdat iedere baby een eigen eet- en slaapritme heeft. Iedere baby heeft een vaste verzorgster.
Wij richten ons zoveel mogelijk op de behoeft van uw baby en proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de gewoontes van thuis.

 

Openingstijden 

Vivikids De Bron is geopend van maandag t/m vrijdag van 6.30 tot 19.00 uur, 52 weken per jaar, m.u.v. de nationale feest- en gedenkdagen.

 

Groepen

KDV Dagopvang 0 tot 4 jaar
Bij KDV De Bron werken we met twee verticale groepen. En een peutergroep van 2 tot 4 jaar.

Een verticale groep wil zeggen: een groep kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar. De groepsgrootte wordt vastgesteld volgens het leidster-kind-ratio van de wet kinderopvang. Hierin staat precies vermeld hoeveel leidsters aanwezig moeten zijn voor het aantal kinderen ook kijkend naar de leeftijden.
Bij ziekte/verlof of vakantie van de pedagogisch medewerkers, werken we voor elkaar. Zodat er voor de kinderen altijd een vast gezicht aanwezig blijft op de groep.

 

Inspectie

Alle locaties zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Dat betekent dat de kwaliteit van de voorziening regelmatig wordt geïnspecteerd door de GGD. Wilt u de rapporten van de locatie van uw kind bekijken?  Klik dan hier.

 

Vragen en informatie

Mocht u vragen hebben of meer informatie over ons KDV willen ontvangen dan kunt u ons altijd mailen. Klik op onderstaande link om ons te mailen.

 

Vivikids KDV De Bron